تحقیق اثر شوري بر گياهان زراعي و راههاي مقابله با آن

دسته بندي : کارآفرینی » کشاورزی و زراعت
بخشی از متن:
در جهان، پدیده های متعددی وجود دارد كه باعث می شود اطراف خود را به تحلیل برد. به عنوان مثال وقتی آب باران روی خاك ها جریان پیدا می كند، نمك های سدیم، كلسیم، منیزیم، كلر، سولفات، كربنات و تعدادی دیگر از عناصر در جریان آب وارد شده و به درون رودخانه ها، دریاچه ها و سرانجام دریاها و اقیانوس ها وارد می شود. فرآیندهای زمین شناسی نیز به حل شدن كند پوسته زمین و آزاد نمودن مقدار قابل ملاحظه ای از یون های سدیم، كلسیم، منیزیم، كلر، سولفور، كربنات ها و تركیبات غیر آلی دیگر به داخل اقیانوس ها كمك نموده است. آب و نمك‌های حل شده برای رشد گیاه ضروری می باشند اما استفاده مجدد آب و میزان تبخیر بالای آن در نواحی خشك و نیمه خشك باعث تجمع نمك شده كه به عنوان یك پدیده عمومی شوری تلقی می شود. شوری خاك به دلیل جلوگیری از جذب آب و عناصر به درون گیاه یكی از مهم ترین محدودیت های رشد گیاهان زراعی محسوب می شود و به عنوان مشكل بزرگ كشاورزی، بالاخص در كشاورزی آبی درمنابع گزارش شده است.
افزایش جمعیت جهان ایجاب می كند كه مساحت بیشتری از زمین به امر خانه سازی و فعالیت های صنعتی تخصیص یابد و در این شرایط، گسترش مزارع  كشاورزی  به زمین های واقع در حاشیه حاصلخیزی یعنی مرزهای نهایی زمین های قابل كشت، اجتناب ناپذیر می گردد، در چنین وضعیتی، مسمومیت، شوری، دماهای فوق العاده، آلودگی ها و آثار حاصل از دخالت های شیمیایی استرس هایی هستند كه غالباً بروز می‌كنند. همچنین تغییر محیط ها و اقلیم ها كه از فعالیت های انسان نتیجه می شوند، شرایط استرسی را كه گیاهان باید تحت آن شرایط رشد كرده و زنده بمانند پدیدار و یا تشدید می كنند.علم به اثرات استرس های گوناگون روی فیزیولوژی گیاهان برای شناخت مكانیسم های مقاومت و بقایای گیاهان و انتخاب روش های اصلاح به منظور افزایش مقاومت گیاهان در مقابل استرس ضرورت دارد.

فهرست مطالب:
فصل اول
مقدمه
فصل دوم
شوری و تمدن های بشری
وسعت اراضی شور در سطح دنیا
بررسی اراضی شور در ایران
فصل سوم
اثرات شوری بر گیاه
آثار عمومی
تاثیر شوری روی جوانه زدن
تاثیرشوری روی رشد گیاه
تاثیر شوری بر سایر مراحل رشد
تاثیر شوری روی مرحله زایش گیاه
تاثیر شوری در تولید پروتئین های جدید
تاثیر شوری روی ساختمان گیاهی
اثرات شوری در گیاه
تاثیر نمك روی محصول گیاه
فصل چهارم
مكانیسم های مقاومت به شوری
فیزیولوژی تحمل به شوری
عوامل موثر در تحمل گیاهان به شوری
عكس العمل گیاه به شوری
شناسایی و اصلاح گیاهان مقاوم به شوری
منابع
 
دسته بندی: کارآفرینی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 7048 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 38

حجم فایل:227 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته های کشاورزی و محیط زیست

  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب فایل word و قابل ویرایش