جزوه سبزي کاري (علوم باغبانی)رشته کشاورزی

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت

جزوه سبزي کاري (علوم باغبانی)رشته کشاورزی 

توضیحات محصول :کتاب های آمادگی آزمون کارشناسی ارشد رشته کشاورزی گرایش باغبانی -ویژه کنکور به همراه تست ها و پاسخ تشریحی

 

فصل اول : کلیات 
 
اهمیت سبزیها از نظر فیزیولوژي تغذیه
بدن انسان جهت ادامه فعالیتهاي حیاتی خود احتیاج به تعداد زیادي عناصر مختلف بصـورت ترکیبـات غـذایی دارد. بـا
توجه به دانش تغذیه امروزه در حدود 50 تا 60 ماده مختلف است که باید بطور مرتب وارد بدن انسـان شـود زیـرا بـدن
انسان قادر نیست بهوسیله متابولیسم داخلی خود این مواد را بسازد. یک غذاي کامل باید این مواد را با توجه بـه شـرایط
زندگی و نوع کار انسان به مقدار مختلف و بصورت هم آهنگ دارا باشد تا بدن سالم و فعال باقی بماند. بدیهی اسـت کـه
هر نوع تغییر اندك و یا کمبود هر یک از مواد ضروري باعث صدمات سنگین جسمانی و بیماریهاي مختلف خواهد شد
طبقه بندي و شناسائی سبزیها 
براي شناخت بهتر سبزیها، علاوه بر طبقهبندیهایی که براساس خواص گیاهشناسی، نیازهاي متفاوت حرارتی و یـا از نظـر
زمان و روشهاي مختلف کاشت انجام میگیرد، گروه بندي دیگري براساس قسمتهاي قابـل مصـرف سـبزیها نیـز معمـول
است. این نوع طبقهبندي کاربرديترین نوع طبقهبندي سبزيها است. براي فراگیري روشهاي پرورش سبزیها سادهترین و
مفیدترین طبقه بندي شناخته شده است، سبزیهاي مختلف با توجه به قسمتهاي مصرفی آنها به صورت زیر طبقـه بنـدي
میشوند
1-
سبزیهاي میوهاي و دانهاي: مانند گوجه فرنگی، بادنجان، فلفل ریز و فلفل دلمهاي، خیار، خیار چنبر، خربزه و طالبی ،
هندوانه، انواع کدوها، لوبیا سبز، نخود فرنگی، باقلا و ذرت شیرین (بلال
2-
سبزیهاي برگی: مانند اسفناج، جعفري، کاهو، شبت، شاهی، گشنیز، مـرزة شـیکوره و انـدیو، نعنـاع، ترخـون، چغنـدر
برگی، کرفس و کرفس دمبرگی
3-
سبزیهاي ریشهاي و غدهاي: مانند هویج، ترب و تربچه، چغندر سالادي( لبویی) شلغم، سیب زمینی و کرفس غدهاي
علاوه بر طبقهبندي فوق میتوان تعدادي از سبزیهایی را که با روشهاي مشابهاي پرورش داده میشوند و یا از نظر شرایط
تولید با بقیه سبزیها تفاوتهاي ویژهاي دارند بصورت زیر گروه بندي کرد
1-
سبزیهاي دائمی: مانند مارچوبه که از ساقه آن استفاده میشود، آرتیشو که براکتههـاي گوشـتی آن خـوردنی اسـت و
ریواس که از دمبرگ آن استفاده میشود
2-
کلمها: شامل کلم پیچ، کلم گل، کلم بروکلی، کلم دکمهاي، کلم قمري و کلم چینی
3-
سبزیهاي پیازي: مانند پیاز خوراکی، پیازچه، سیر، موسیر، تره ایرانی، و تره فرنگی
4-
قارچهاي خوراکی: شامل قارچ دکمهاي و قارچ صدفی
فصل دوم: سبزيکاري
 
شرایط سبزيکاري
1-
شرایط طبیعی
براي کشت و پرورش سبزي باید منطقهاي را انتخاب نمود که داراي شرایط آب و هوایی مناسب و مساعد جهـت رشـد و
نمو گیاهان باشد. چون سبزیهاي مختلف از نظر مقاومت به گرما و سرما و یا اسـتقامت در مقابـل خشـکی هـوا متفـاوت
میباشند باید با مطالعه در خواص بیولوژیکی آنها منطقه مناسب کشت و پرورش یک و یا چند نـوع سـبزي را کـه داراي
خواستههاي یکسان هستند مشخص نمود مثلاً براي پرورش انواع کلم، کرفس، کاهو مناطقی انتخاب میشـوند کـه داراي
آب و هواي معتدل و مربوط باشند در حالیکه گوجه فرنگی در نقاطی که داراي آب و هواي گرم و خشک بوده و تابسـتان
طولانی دارند بهتر رشد میکند. بطور کلی آب و هوا و عوامل تشکیل دهنده آن یعنی نـور، درجـه حـرارت و رطوبـت در
بسیاري از اعمال حیاتی گیاه اثر کرده و بر کیفیت و مقدار عملکرد سبزیها دخالت مینماید
مجموعه تست سبزي کاري 
خیار 
1-
پروتاندري چیست و در چه سبزیهایی وجود دارد؟ 
1)
رسیدن مادگی قبل از رسیدن دانه گرده و در کرفس وجود دارد
2)
رسیدن دانه گرده قبل از رسیدن مادگی و در پیاز وجود دارد.
3)
همزمان رسیدن دانه گرده و مادگی و در تره فرنگی وجود دارد
4)
همزمان نرسیدن دانه گرده و مادگی و در کاهو و خیار وجود دارد
2-
در چه شرایطی بوته خیار تولید گلهاي ماده بیشتري میکند ؟ 
 1)
درجه حرارت کم و طول روز کوتاه 2) درجه حرارت زیاد و طول روز کوتاه
3)
درجه حرارت زیاد و طول روز بلند 4) درجه حرارت کم و طول روز بلند 
3-
چرا میوههاي خیار تتراپلوئید کمتر تلخ میشوند؟ 
1)
چون داراي رشد و نمو بیشتري هستند
2)
چون درصد آب بیشتري دارا بوده و در مقابل کم آبی مقاوم هستند.
3)
زیرا ساقه آنها داراي انشعابات بیشتري بوده و زود رس میباشند.
4)
زیرا درصد آب کمتري داشته و شرایط محیطی را بهتر تحمل میکنند
4-
خیارهایی که داراي گلهاي gynoecious میباشند کدامند؟ 
1)
تماماً گلهاي ماده دارند و تهیه هیبرید نسل اول آنها ساده است
2)
تماماً گلهاي نر دارند و تهیه هیبریدنسل اول آنها ساده است.
3)
فقط گلهاي نر دارند و تهیه هیبدید نسل اول آنها ساده نیست.
4)
گلهاي نر و ماده دارند و تهیه هیبدید نسل اول آنها ساده است
5-
هر چه تعدادمیان گرهها تا اوایل گل ماده در خیار:
1)
کمتر باشد، زود رستر است. 2) بیشتر باشد زود رستر است.
3)
کمتر باشد دیررستراست. 4) کمتر باشد تاثیري در زود رس و یا دیررس شدن خیار ندارد. «356» مهندسی کشاورزي – علوم باغبانی 
 
پاسخ 
1 -1-
پروتاندري نوعی دیکو گامی است و در پیاز وجود دارد
1 -2-
به طور کلی درخیار طول روز بلند و درجه حرارت بالا و اسید جیبرلیک GA3 تعداد گلهاي نر را افزایش میدهند
ولی طول دوره کوتاه C درجه حرارت کم و اتیلن تعداد گلهاي ماده را افزایش میدهد.
2 -3
1 -4
1 -5 

دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 2849 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: pdf

تعداد صفحات: 370

حجم فایل:6,126 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    نوع فایل:Pdf
    سایز: 5.98mb
    تعداد صفحه: 370