تحقیق در مورد تولید قند

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
مقدمه:
قند یک محصول استراتژیک می باشد. که از نیشکر و چغندرقند تهیه می شود. نیشکر در منطقه خوزستان کشت می شود و مزیت ان نسبت به چغندرقند در این است که میزان برداشت ان در هکتار بیشتر است. و چون کشت چغندرقند به علت مشکلات کم ابی کم است از اهمیت بیشتری برخودار می شود و تفاوت کارخانه نیشکر و چغندرقند در مرحله اول یعنی شستشو، خرد کردن است. و تفاوت زیادی نسبت به هم ندارند. اولین مرحله کارخانه قند، اندازه گیری درصد قند، چغندر می باشد. که عمل بعداز ذخیره سازی انجام می شود. مرحله اول خط تولید شستشو و تمیز کردن چغندرها می باشد، مرحله دوم خلال ریز کردن چغندر و سپس عمل استخراج صورت می گیرد. که بعداز اینکه وارد دستگاه دیفوژن یا دستگاه استخراج کننده می شوند. اصول کار استخراج بدین صورت است که با خاصیت اسمز خلال را در اب ریخته و دو محصول عمده که شربت و تفاله است تولید می نمایند. که به ان شربت خام می گویند. به علت انکه علاوه بر قند در اب، ذرات پکتین، پروتئین، رنگدانه و……. وارد می شود. این شربت خام را برای تهیه شکر نمی توان استفاده کرد. و ابتدا بعداز استخراج باید تصفیه شود. البته به طور 0100/0 تخلیص نمی شود. ولی درصد خلوص بالایی دارد. که بعداز عمل تصفیه، باید شربت وارد دستگاه تغلیظ شونده، غلیظ شده و بعد وارد دستگاه کریستاله کننده شده و عمل کریستالیزاسیون بر روی ان انجام شود. که این محصول، دانه های شکر در ان رویت می شود و بعد وراد دستگاه سانتریفوژ شده و شکر انرا جدا می نمایند. اگر عمل تصفیه بر روی شربت به طور کامل صورت نگیرد کریستاله نمی شود.


فهرست مطالب:
مقدمه
اصلاحات صنایع قند:
ریژسیون: درصد قند خلال را گویند.
تشکیل ساکارات از ساکاروز:
تکنولوژی قند:
مراحل عیار سنجی:
نحوه سنجش کیفیت خلال:
سه آزمایش برای تعیین طول خلال:
 دیفوزیون:
انواع دیفوزیون:
 عوامل موثر بر دیفوزیون:
1- سیلو،
 2- آب کانال
 3- علف گیر- سنگ گیر
 4- حوض شستشو:
 5- آسیاب خلال:
 6- حرارت:
 کشش دیفوزیون:
 خصوصیات شربت خام خروجی از دیفوزیون:
روش های تصفیه:
 اوپراسیون:
 مرحله پخت: ( کریستالیزا سیون)
۱- کاشت داشت و برداشت چغندر
۲- تحویل دادن چغندر قند به کارخانه
۳- تخلیه چغندر و نگهداری ان در سیلو :
۴- انتقال چغندر به محل فرایند
۵- شستشو ی چغندر
۶- تحیه خلال چغندر (   )      
۷- استخراج قند از خلال (   )
۸- خشک کردن تفاله
۹- تصفیه شربت خام ( )
  الف- تهیه شیر اهک (   ) و گاز کربنیک
ب- زدن شیر اهک  به شربت (  ) یا دفکاسیون (  )
ج- زدن گاز کربنیک به شربت
 د- صاف کردن
ه-سولفیتاسیون ()و رنگبری شرب
۱۰- تغلیظ شربت یا اواپراسیون( )
 خصوصیات پخت توسط آپارات:
سه روش در کریستالیزاسیون وجود دارد: ( روش های کریستالیزاسیون)
آپارات پخت I :
 سانتریفوژ:
 آپارات II
 آپارات III
مرحله قند سازی:
قند حبه:
 قندکله:

دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 2221 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: Doc

تعداد صفحات: 24

حجم فایل:131 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    فایل در قالب word و قابل ویرایش